"Op 22 september speelde D2 uit tegen Oerterp D1. Oerterp opent de wedstrijd vrij snel met een 1e doelpunt. Er volgen daarna nog een aantal doelpogingen en Oerterp speelt zeer aanvallend. In de 20e minuut valt dan het 2e doelpunt voor Oerterp. Maar Boelenslaan laat  de achterstand niet verder oplopen en Jildau scoort heel vlot na de 2e punt van Oerterp een mooi doelpunt.
In de 2e helft scoort Oerterp opnieuw, maar ook deze wordt  weer door It Fean afgestraft door een doelpunt van Djurre. Oerterp blijft echter sterk terugkomen en zet de stand op 2-4. Opnieuw volgt er een prachtige doelpunt van Djurre, van veraf gescoord. De achterstand wordt door Oerterp weer verkleind door een nieuw doelpunt van Oerterp. In de laatste speelminuten weer Jildau nog eenmaal te scoren en dit levert een eindstand van 5-4 op.
It Fean/Boelensloane heeft flink gevochten en heeft daardoor de schade enigszins weten te beperken, maar een overwinning zat er helaas niet in."

Boelenslaan fean D1 kampioen nj2017

 

De winnaars zijn van links naar rechts:

Achteraan staan: Selina Hoekstra en coach & trainer Lubbert-Jan Dijk

Op de tweede rij staan: Johan Hylkema, Jan Rienk Spinder, Baukje Bosma, Tessa de Boer, Eline Lukje, Lisanne Kooistra en coach & trainer Sytse Batema

Vooraan zitten gehurkt: Sharon Mozes, Eva Kuiper en Femke de Wal

Wedstrijd Wordt Kwiek D2 tegen Boelenslaan/It Fean D1, een natte start van de competitie De zomervakantie was laat dit jaar. Helaas konden we daardoor niet naar het Quick toernooi in Oudega. Dit toernooi is altijd de start van het nieuwe korfbalseizoen en geeft de mogelijkheid om te wennen aan de nieuwe teamsamenstelling. Voor onze D1 was dit wel handig geweest, aangezien ons team grotendeels uit nieuwe teamleden bestaat. We gingen zaterdag 9 september onze eerste wedstrijd spelen. Maar zou dit wel gebeuren? Het regende de hele ochtend al en het leek wel herfst. Terwijl we op het parkeerterrein van de Surventohal op elkaar stonden te wachten om te kunnen vertrekken, hoorden we dat de wedstrijden van de C1 en de F1 waren afgelast. In Jubbega zijn ze niet bang voor een beetje (veel) regen en wij waren dat ook niet, dus paraplu’s mee en op naar Jubbega. We gingen van start in de aanval met Lisanne, ik, Eva en Jan Rienk. De verdediging begon met Selina, Tessa, Johan en Femke. Daardoor begonnen Eline en Sharon op de bank. Laatstgenoemde moest nog even weer in het wedstrijdritme komen. Sharon was namelijk haar korfbalschoenen vergeten, haha. Gelukkig kon ze in de tweede helft spelen in de schoenen van Tessa. De wedstrijd begon wat onzeker. Ook de tegenstander leek te moeten wennen aan een nieuwe teamsamenstelling. Er was veel balverlies, maar dat kwam ook door de kletsnatte bal, die glad was door de regen. Het duurde even maar op een gegeven moment wist ik de 0-1 te scoren. Helaas scoorde de tegenstander de 1-1. Het was rust. en Sytse en Lubbert-Jan, onze trainers en coaches, hadden een paar goede tips voor ons. We moesten beter gooien, beter afvangen en beter verdedigen. Check. Na de rust zaten Tessa en Jan Rienk op de bank, of beter gezegd: ze liepen mee onder de paraplu van Lubbert-Jan. Zo had hij ineens twee assistent-coaches naast zich. De peptalk tijdens de rust boekte resultaat: Eva scoorde de 1-2, ik scoorde de 1-3 en Johan maakte de laatste goal. We wonnen onze eerste wedstrijd onder moeilijke omstandigheden met 1-4. Een mooi resultaat! Hopelijk is het volgende week in Surhuizum beter weer en gaan we daar ook weer de winst pakken!
Door een ruime 14-6 overwinning op naaste concurrent De Walden
werd Boelenslaan D 1 zaterdag ongeslagen kampioen. een prachtige prestatie.

Boelenslaan D1 kampioen

Op de foto voor van Links naar rechts: Tessa de Boer, Aukje Boomsa, Johan Hylkema, Mirte van de Wal, Marieke Moes.
Achter: Jannie Gjatlema Booi, Lissane Bouma, Elske van Oosten, Peter Hylkema, Luurt Lan, Hendrik Postmus, Frank Hylkema.

Boelenslaan e1 mei 2016

Op de foto van links naar rechts: Frank,Hendrik,Lisanne, Aukje,Tessa en Jannie Booi