In het laatste weekend van oktober stonden de eerste return wedstrijd alweer op het programma. Dit vanwege een zaalprogramma dat later begint en dus later eindigt. Er is dan door de vele feestdagen te weinig tijd om alle return wedstrijden te spelen, dus moet er eind oktober nog buiten gespeeld worden. Met het mooie weer van de afgelopen weken leek dit geen bezwaar, maar de laatste dagen leek het met een regenpartij af te lopen. Maar om 15.00 uur begon de zon te schijnen in Boelenslaan. Na 60 minuten in het  mooie weer te hebben gespeeld stond de thuisploeg aan de zonnige zijde van de eindstreep en bleven de punten in Boelenslaan.

Na het beginsignaal wist Deinum de score te openen, gelukkig kon De EXPERT formatie hier snel op reageren en er 1-1 van maken. Een tactische wissel werd meteen toegepast bij de thuisploeg en deze pakte, bleek later, goed uit. 2 dames werden van vak gewisseld. Boelenslaan wist 3 maal op rij te scoren en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Deinum kon 1 goal maken, waarop de thuisploeg weer 2 wist te maken. Om en om werd er gescoord voordat de coach van Deinum een Time-out aanvroeg, dit pakte halverwege de 1e helft goed uit voor de gasten. Een 7-3 achterstand werd rechtgezet tot een 9-9 ruststand.

Trainer, Lammert van der Veen, wees de ploeg erop dat er goed werd gevochten voor iedere bal, maar dat er verdedigend wat slordigheden waren. Waardoor we Deinum weer terug hebben laten komen.

De 2e helft begon aan beide kanten stroef. De eerste 10 minuten werd er hard gewerkt voor een goal, maar beide verdedigende vakken hadden de zaken goed op orde. Gelukkig wisten de heren van Boelenslaan/It Fean deze ban te breken en maakten er een 13-9 voorsprong van. Deinum wist nog 1 goal te maken, waarop de thuisploeg nog 4 keer de korf wist te vinden en daarmee de uitslag op 17-10 bracht. Andere concurrent WWC liet punten liggen. Dus de EXPERT formatie gaat met een gedeelde 2e plek met 10 punten de zaal in. Alleen Lintjo staat met 12 punten boven Boelenslaan/It Fean.

De zaal competitie start zaterdag 25 november, exacte tijd en locatie is nog bekend. Houd daarvoor de site in de gaten!

Afgelopen zaterdag had het team van Boelenslaan en It Fean 1 haar tweede thuiswedstrijd dit veldseizoen en mocht aantreden tegen Noveas 1 uit Steenwijk. Het tweede team had de punten al binnengesleept door in de laatste minuten van de wedstrijd de winnende goal te maken. Maar ook het eerste team wist deze zaterdag de punten in Boelenslaan te houden door overtuigend te winnen.

De EXPERT-formatie begon sterk aan de wedstrijd, waardoor er binnen een paar minuten al een 6-0 voorsprong op het scorebord stond. Vervolgens brak er een periode aan van slordigheid en een iets te statisch spel aan de kant van de roodhemden. Noveas wist de 0 van het scorebord te krijgen door middel van een paar gelukstreffers. Wel wist de thuisploeg nog enkele keren te scoren. Hierdoor gingen beide teams de kleedkamers in met een stand van 10-6.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Noveas had moeite om de aanvallen goed op te zetten door sterk verdedigend werk van Boelenslaan/It Fean. De EXPERT-formatie kreeg veel ruimte voor het schot, maar moest wel enigszins investeren om een goede rebound neer te zetten. De korf werd echter goed gevonden en zo wist het combinatieteam makkelijk uit te lopen. Na 60 minuten spelen floot de scheidsrechter af met een stand van 21-8 in het voordeel van Boelenslaan/It Fean. Complimenten via deze weg voor de juniorendames Grietje de Bruin, Joëlle van der Hoek en Thamara de Boer die uitstekend mee hebben gespeeld door de afwezigheid van enkele dames van het eerste team.

Volgende week is de laatste wedstrijd op het veld. Boelenslaan/It Fean 1 mag het opnemen tegen Deinum 1 op sportveld Loanehiem in Boelenslaan. De starttijd is naar voren gehaald i.v.m. de door de jubileumcommissie georganiseerde puzzelrit, welke na de wedstrijd zal plaatsvinden. Hierdoor start de wedstrijd om 15.00 uur.

Zaterdag 13 Oktober moest Boelenslaan/ It Fean aantreden tegen Wik’34 Damwoude.

De wedstrijd werd gespeeld in Damwoude. De spelers hadden er mooi weer bij en het beloofde een spannende wedstrijd geworden.

Dinsdag hadden de beide ploegen elkaar ook al getroffen tijdens een bekerwedstrijd waar It Boelenslaan/ It Fean de punten mee naar huis namen.

De scheids gaf het fluit signaal en de wedstrijd was begonnen. De expertformatie wist als 1e de korf te raken. Hier wist Wik’34 gelijk antwoord op te geven. Het lukte Boelenslaan/ It Fean om een gaatje te slaan met 1-4.

Hierna kon Wik’34 ook makkelijk de korf vinden en stond het in de rust 3-4

De 2e helft was begonnen. Boelenslaan/ It Fean raakte als 1e de korf en wist de korf meerdere malen te vinden. De doelpunten werden gescoord waardoor Boelenslaan/ It Fean een voorsprong had van 6 doelpunten. Wik’34 scoorde ook meerdere malen maar het mocht niet baten voor Wik’ 34, want Boelenslaan/ It Fean ging er met de punten vandoor. De eindstand was uiteindelijk 8-14.

Op deze mooie zaterdag reisde de expert formatie af naar oldebekoop om daar aan te treden tegen lintje. Voor de combi ploeg geen onbekende tegenstander. Een fysieke ploeg iets waar coach lammert vd veen in de bespreking ook voor waarschuwde. Na het eerst fluit signaal ban de heer oostra ging de wedstrijd los . Na wat aftasten van bijde ploegen was het lintjo die de score opende. Al snap het de combi ploeg het antwoord klaar en trok de stand gelijk. Tot aan de rust was het de combi ploeg die beter was en ging dan ook met een twee doelpunten voorsprong de rust in. 6-4. In de rust hamerde de coach er op dat we wat meer rust moesten houden in de aanvallen. Lintje kwam beter uit de rust en trok de stand gelijk. Op dit moment werd het zeer fysiek van lintje kant en de scheids die hier niet tegen optrad even was de combi ploeg de kluts kwijt en liep lintje uit naar drie doelpunten voor sprong 9-6. Maar de ploeg van coach lammert vd veen vocht zich terug en kwam gelijk .weer liep lintje uit naar 12-9 nu was te tijdf de tegenstander van de combi ploeg toch kwamen ze terug tot op 1 doelpunt. Maar helaas de scheids vond het genoeg en zo verloor de de combi ploeg met 12-11 van een zeer fysieke ploeg uit oldebekoop. Maar er is gestreden en gevochten voor de punten helaas het mocht niet zo zijn.

Na de domper van vorige week reisde It Fean/Boelenslaan af naar Veenwouden, vastbesloten om nu wel de winst in huis te halen.  Kijkend naar de tot nu toe behaalde resultaten moesten de roodhemden daar wel in slagen. Om 15:30 uur floot scheidsrechter Kiers in en ging de wedstrijd van start.

De eerste paar minuten verliep het spel nog ietwat stroef voor de EXPERT-formatie en was het nog even zoeken om de juiste aanvallen op te zetten. Het duurde echter niet lang voordat de roodhemden de korf vonden en kwamen zo op een voorsprong van 0-2. Het was Veenwouden die hierna een afstandsschot scoorde, maar al snel bleek dat de wedstrijd gewonnen was voor It Fean/Boelenslaan. De EXPERT-formatie wist goede aanvallen op te zetten en de gecreëerde kansen af te maken. Zo gingen de roodhemden de rust in met een 1-11 voorsprong.

In de rust werd besproken dat we ons goed aan de opdrachten hielden en goed spel leverden. Zaak om de wedstrijd lekker uit te ballen. Met twee wissels aan eigen kant begonnen we aan de tweede helft.

De tweede helft verliep net zo voortvarend als de eerste helft. Kans na kans werd afgemaakt waardoor de stand uitliep tot een 1-17 voorsprong. De blauwhemden hadden het lastig en hadden moeite met het creëren van kansen, mede door het verdedigende werk van de roodhemden. Ondanks de enorme achterstand bleef Veenwouden enthousiast door korfballen. Ze wisten nog drie keer de korf te vinden, maar It Fean/Boelenslaan was ook nog niet klaar met scoren. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 4-22.

Volgende week is het 1e team vrij, maar op 6 oktober reist It Fean/Boelenslaan af naar Oldeberkoop om daar om 15:30 de strijd aan te gaan met Lintjo 1.