15 oktober moesten we spelen tegen OKO/bies. We stonden al snel achter met 3-1 toen werd het     3-2. Bij de rust stonden we 6-3 achter. De eerste helft gooiden we veel slechte ballen daardoor konden hun twee of drie keer scoren. Na de rust speelden we veel beter en kwamen we op voorsprong met 7-8 maar toen werd het al snel weer gelijk. Allebeide de teams hebben nog een keer gescoord. In de laatste paar minuten scoorden hun nog een keer en wij konden jammer genoeg niet meer scoren voor het eindsignaal. We hebben dus verloren maar dit was wel onze beste wedstrijd dit seizoen.

Geschreven door Frank.

In het laatste weekend van oktober stonden de eerste return wedstrijd alweer op het programma. Dit vanwege een zaalprogramma dat later begint en dus later eindigt. Er is dan door de vele feestdagen te weinig tijd om alle return wedstrijden te spelen, dus moet er eind oktober nog buiten gespeeld worden. Met het mooie weer van de afgelopen weken leek dit geen bezwaar, maar de laatste dagen leek het met een regenpartij af te lopen. Maar om 15.00 uur begon de zon te schijnen in Boelenslaan. Na 60 minuten in het  mooie weer te hebben gespeeld stond de thuisploeg aan de zonnige zijde van de eindstreep en bleven de punten in Boelenslaan.

Na het beginsignaal wist Deinum de score te openen, gelukkig kon De EXPERT formatie hier snel op reageren en er 1-1 van maken. Een tactische wissel werd meteen toegepast bij de thuisploeg en deze pakte, bleek later, goed uit. 2 dames werden van vak gewisseld. Boelenslaan wist 3 maal op rij te scoren en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Deinum kon 1 goal maken, waarop de thuisploeg weer 2 wist te maken. Om en om werd er gescoord voordat de coach van Deinum een Time-out aanvroeg, dit pakte halverwege de 1e helft goed uit voor de gasten. Een 7-3 achterstand werd rechtgezet tot een 9-9 ruststand.

Trainer, Lammert van der Veen, wees de ploeg erop dat er goed werd gevochten voor iedere bal, maar dat er verdedigend wat slordigheden waren. Waardoor we Deinum weer terug hebben laten komen.

De 2e helft begon aan beide kanten stroef. De eerste 10 minuten werd er hard gewerkt voor een goal, maar beide verdedigende vakken hadden de zaken goed op orde. Gelukkig wisten de heren van Boelenslaan/It Fean deze ban te breken en maakten er een 13-9 voorsprong van. Deinum wist nog 1 goal te maken, waarop de thuisploeg nog 4 keer de korf wist te vinden en daarmee de uitslag op 17-10 bracht. Andere concurrent WWC liet punten liggen. Dus de EXPERT formatie gaat met een gedeelde 2e plek met 10 punten de zaal in. Alleen Lintjo staat met 12 punten boven Boelenslaan/It Fean.

De zaal competitie start zaterdag 25 november, exacte tijd en locatie is nog bekend. Houd daarvoor de site in de gaten!

Boelenslaan e1 2018

Van voor naar achter en van links naar rechts

Dewi Nijboer, Ineke Hylkema

Stefan Luimstra, Rene Storm en Johannes Boomsma

Elske van Oosten en Trienke Nijboer

Afgelopen zaterdag had het team van Boelenslaan en It Fean 1 haar tweede thuiswedstrijd dit veldseizoen en mocht aantreden tegen Noveas 1 uit Steenwijk. Het tweede team had de punten al binnengesleept door in de laatste minuten van de wedstrijd de winnende goal te maken. Maar ook het eerste team wist deze zaterdag de punten in Boelenslaan te houden door overtuigend te winnen.

De EXPERT-formatie begon sterk aan de wedstrijd, waardoor er binnen een paar minuten al een 6-0 voorsprong op het scorebord stond. Vervolgens brak er een periode aan van slordigheid en een iets te statisch spel aan de kant van de roodhemden. Noveas wist de 0 van het scorebord te krijgen door middel van een paar gelukstreffers. Wel wist de thuisploeg nog enkele keren te scoren. Hierdoor gingen beide teams de kleedkamers in met een stand van 10-6.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Noveas had moeite om de aanvallen goed op te zetten door sterk verdedigend werk van Boelenslaan/It Fean. De EXPERT-formatie kreeg veel ruimte voor het schot, maar moest wel enigszins investeren om een goede rebound neer te zetten. De korf werd echter goed gevonden en zo wist het combinatieteam makkelijk uit te lopen. Na 60 minuten spelen floot de scheidsrechter af met een stand van 21-8 in het voordeel van Boelenslaan/It Fean. Complimenten via deze weg voor de juniorendames Grietje de Bruin, Joëlle van der Hoek en Thamara de Boer die uitstekend mee hebben gespeeld door de afwezigheid van enkele dames van het eerste team.

Volgende week is de laatste wedstrijd op het veld. Boelenslaan/It Fean 1 mag het opnemen tegen Deinum 1 op sportveld Loanehiem in Boelenslaan. De starttijd is naar voren gehaald i.v.m. de door de jubileumcommissie georganiseerde puzzelrit, welke na de wedstrijd zal plaatsvinden. Hierdoor start de wedstrijd om 15.00 uur.

Zaterdag 13 oktober kv it Fean/Boelenslaan D2 tegen De Lauwers D1
 
De laatste wedstrijd van het veldseizoen moesten we tegen de Lauwers, Jildau was geblesseerd en we kregen versterking van Margje van de D1. Op een of andere manier zaten we niet lekker in de wedstrijd, we probeerden goed te verdedigen en het aanvallen wilde niet goed lukken, de Lauwers scoorde eerst en we stonden 0-1 achter, Djurre probeerde nog een poging en maakte 1-1 gelijk, hierna wilden ze er bij ons niet in. We kwamen op 1-3 achterstand maar hier was Jose het niet mee eens, ze maakte de 2-3. Ook kwam Lorenzo nog in actie en we eindigden de wedstrijd met gelijke stand 3-3. Groetjes Djurre van Duinen
Zaterdag 6 oktober Wik ‘34 D2 tegen kv it Fean/Boelenslaan D2
 
Op een zonnige zaterdagmorgen vertrokken we richting Damwoude, de thuiswedstrijd hadden we net gewonnen met 4-3, dus het kon alle kanten uit. Ruben en Anouk waren ziek en dus hadden we Baudie en Janke van de D3 meegenomen. Binnen 5 seconden had Djurre het openingsschot al gemaakt en we stonden 1-0 voor. Ook Jildau was goed op dreef en schoot 3x achter elkaar raak 4-0. Toen kreeg Djurre nog een strafworp mee en de stand was 5-0. Vlak voor rust wist Emma de korf ook nog te raken en we gingen met 6-0 de rust in. Een peptalk was niet nodig de coaches waren tevreden. Na de rust gingen we in het zelfde tempo door, Baudie wist de korf ook nog 3x te raken waarvan 1 strafworp en de stand was 9-0. Vlak voor het eindsignaal schoot Janke er nog 1 in en we gingen met 10-0 winst naar huis. Groetjes Djurre van Duinen